nieuws

Interbank breidt kredietsysteem uit

Archief

Interbank (ABN Amro) introduceert deze maand Multiscore Pro, een uitgebreide versie van het kredietaanvraagsysteem dat vorig jaar in gebruik werd genomen.

Met het ‘oude’ Multiscore werd aan de kredietaanvraag van de klant een aantal punten toegekend, waaraan verschillende aanbiedingen werden gekoppeld. Dit creditscoring-systeem werd tot nu toe alleen gebruikt om aanvragen te accepteren of af te wijzen. Nu is het ook mogelijk om op basis het klantprofiel diverse tarieven aan te bieden. Verder is de mogelijkheid toegevoegd voor het intermediair om zelf een keuze te maken uit aanbiedingen van de zes verschillende Interbank-labels (Finata, IDM, VoordeelBank, Mahuko, Eurofintus en De IJssel). Via een ‘dashboardfunctie’ in de nieuwe software Interscore 4.0 kan de tussenpersoon zelf nagaan welke gevolgen veranderingen in kredietbedrag of label hebben voor tarief en maandtermijn.
De promotie en de communicatie van de verschillende labels worden voortaan verzorgd door Interbank. Op provisie-uitingen worden nog wel de labels vermeld, maar folders en brieven aan klanten zijn voortaan in de huisstijl van Interbank. Opmerkingen:

Reageer op dit artikel