nieuws

Inkooporganisatie HypoRaad van start

Archief

Met in totaal twintig deelnemers is in Lelystad HypoRaad van start gegaan, een nieuwe inkooporganisatie op hypotheekgebied.

Officieel is HypoRaad in augustus van het vorige jaar al opgericht. “Maar eerst moest alles goed op poten gezet worden”, zegt initiatiefnemer Renee Bos (32), die hiervoor zowel in de binnen- als buitendienst bij een hypotheekafdeling van een verzekeraar heeft gewerkt.
Bos, nu nog de enige werknemer van HypoRaad, is een samenwerking aangegaan met Box Financiële Dienstverlening. Dit Bredase volmachtbedrijf is medevennoot van HypoRaad en levert behalve het productassortiment ook administratieve ondersteuning, onder meer via een extranet. Zo kan het intermediair op boxplan.nl online hypotheken aanvragen en de afhandeling volgen. Box werkt samen met meerdere inkooporganisaties.
Bos zegt met zes geldverstrekkers, waaronder Direkt Bank en Bouwfonds, “vaste hypotheekafspraken” gemaakt te hebben. Over de inhoud hiervan laat hij zich niet uit. Verder onderscheidt HypoRaad zich volgens hem van andere inkooporganisaties door de vrijheid. “De tussenpersoon kan zelf bepalen wat hij afneemt. Daarbij geldt dat het kantoor zijn eigen identiteit kan behouden: men kan onder eigen naam verder gaan of onder de naam HypoRaad.” Drie van de twintig aangesloten kantoren zouden voor de naam van de inkooporganisatie gekozen hebben.
De deelnemers van het eerste uur zijn vooral in het midden van het land gevestigd, meldt Bos. HypoRaad wil eind dit jaar vijftig aangesloten kantoren tellen, verspreid over het land.

Reageer op dit artikel