nieuws

Inkoopcombinaties slaan handen ineen

Archief

De inkoopcombinaties TBF (schade) en DFS (hypotheken) zijn een samenwerking gestart, waarbij de aangesloten kantoren gebruik kunnen maken van de inkoopmogelijkheden van beide bedrijven.

TBF en DFS zijn beide in 2000 opgericht en blijven als zelfstandig bedrijf actief; de samenwerking blijft beperkt tot het aanbieden van de inkoopdiensten aan elkaars kantoren. TBF heeft volmachten van onder meer Amev, Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd, De Goudse en Reaal; de mogelijkheid bestaat dat de tussenpersoon de polissen onder eigen label aanbiedt. De eigen kantoren kunnen ook de backoffice-werkzaamheden of de volledige schadeportefeuille bij het Maassluise bedrijf onderbrengen. TBF telt circa zestig aangesloten kantoren.
DFS telt 53 aangesloten kantoren en richt zich primair op hypotheken. Er wordt samengewerkt met partijen als Westland Utrecht, ING, BLG, SNS en Bank of Scotland. Naast een aantal eigen producten, waaronder het betalingsbeschermingsproduct de Hypotheekprotector, biedt DFS de internettoepassing Chess, waarmee de status van hypotheekaanvragen kan worden gevolgd. Op verkoopgebied geeft DFS ondersteuning door het aanleveren van nieuwe afspraken. Die worden gegenereerd door aan de hand van adresbestanden potentiële klanten te bellen en afspraken te maken voor een bezoek aan huis. Er geldt geen minimale productie-eis voor de aangesloten kantoren.
DFS-directeur Richard Hilarius en TBF-directeuren René Hoogerbrugge en Sander Franken (v.l.n.r.) bezegelen de samenwerking.

Reageer op dit artikel