nieuws

Inkoopcombinatie Icoa strikt vier maatschappijen

Archief

Icoa, de inkoopcombinatie van en voor NVA-kantoren, heeft met vier nieuwe maatschappijen arrangementen gesloten, die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari ingaan. Het gaat om De Amersfoortse, Arag, Fundum en Stad Rotterdam.

Icoa-directie heeft voor het sluiten van de contracten eerst haar deelnemers, inmiddels 55 in aantal, geconsulteerd. Zij toonden zich in een enquête (repons 96%) positief over de maatschappijen. De Amersfoortse kon op de meeste bijval rekenen (94%). De stemming bij de andere drie was: Arag 85% vóór, Stad Rotterdam 82% vóór en Fundum 71% vóór.
In de enquête gaven de Icoa-deelnemers tevens hun oordeel over de dienstverlening (kwaliteit, doorloopsnelheid, accuratesse en service-level) van de bestaande samenwerkingspartners. Noordhollandsche van 1816 kwam daar als het beste uit de bus met als gemiddeld cijfer een 8. Winterthur, Woudsend en Zwolsche Algemeene scoorden een 7, terwijl Delta Lloyd het met een 6 moest doen.
Volgens de enquête wil meer dan 90% van de deelnemers de productie voortaan concentreren bij de Icoa-verzekeraars. Als redenen om deel te nemen aan de inkoopcombinatie in Medemblik, noemen zij: margeverbetering, versterken van het zelfstandig ondernemerschap en tegenwicht bieden aan de invloed van verzekeraars op het distributiekanaal.

Reageer op dit artikel