nieuws

ING volledig eigenaar DiBa

Archief

ING is volledig eigenaar geworden van de Allgemeine Deutsche Direktbank (DiBa). De bankverzekeraar nam het resterende aandelenpakket van 30% over van BGAG, het beleggingsbedrijf van enkele Duitse vakbonden.

ING verwierf in maart 1998 een belang van 49% in DiBa. In februari 2002 werd dit belang uitgebreid tot een meerderheidsbelang (70%), waarbij ING de optie verkreeg om ooit de resterende 30% te kunnen verwerven.
DiBa valt onder ING Direct en telt bijna 2,7 miljoen klanten en e 31,7 mld aan toevertrouwde middelen. Dit volume zal stijgen als vóór 1 augustus de overgenomen direktbank Entrium (één miljoen klanten, e 8 mld toevertrouwde middelen) is geïntegreerd. “DiBa draagt bij aan het succes van ING Direct, die wereldwijd 6,6 miljoen klanten en e 77 mld aan toevertrouwde middelen heeft. Maandelijks groeit ING Direct met meer dan 200.000 nieuwe klanten per maand”, aldus ING-topman Ewald Kist.

Reageer op dit artikel