nieuws

ING richt zeven productplatforms in

Archief

ING heeft zeven productplatforms ingericht, waarin de diverse verkooplabels gezamenlijk moeten werken aan productontwikkeling. Verder worden de bestaande productassortimenten met elkaar in overeenstemming gebracht en waar mogelijk gesaneerd.

In de platforms zijn mensen van diverse verkooplabels (Nationale-Nederlanden, ING Bank, RVS, Postbank, Westland-Utrecht, Movir en CenE Bankiers) samengebracht met mensen van de service-centers. De zeven onderwerpen van de platforms zijn: Leven, Schade, Hypotheken, Kredieten, Sparen, Effecten en Betalen. In personeelsblad ING Nieuws legt Jan Hoogvliet, voorzitter van het productplatform Schade, de voordelen van het gezamenlijke overleg uit. “Vroeger waren alle labels afzonderlijk bezig om voor elke branche de markt te verkennen en informatie te verzamelen. Deze nieuwe werkwijze is kostenbesparend, efficiënt en merkbaar in de capaciteit.”
Volgens Hoogvliet worden de diverse productassortimenten ‘gerationaliseerd’ en ‘geharmoniseerd’. “We rationaliseren door ons af te vragen welke producten we in de toekomst nog willen voeren. Verder harmoniseren we de schadevoorwaarden. Die trekken we zo veel mogelijk gelijk, zodat de voorwaarden maar op één plek behoeven te worden bijgehouden en geactualiseerd, én zodat Service Centers met een relatief beperkt aantal voorwaarden te maken krijgen.”
De verschillende labels van ING verkopen momenteel 650 producten. “Gelijke producten met afwijkende tarieven zijn niet afzonderlijk geteld”, zo valt uit ING Nieuws op te maken. Binnen productplatforms bestaan weer aparte projecten, zoals het project Levensloop binnen het platform Leven. Verder is er een bijzondere taskforce Pensioen.

Reageer op dit artikel