nieuws

ING neemt rol ABN Amro over in Money Planet

Archief

Een jaar geleden kwam het bericht dat KPN en ABN Amro stopten met het internetinitiatief Money Planet, nu is het virtuele huis voor financiële diensten plotseling terug met ING en KPN als hoofdrolspelers.

Volgens ING is het niet zo vreemd dat ING en KPN tot overeenstemming zijn gekomen. “Het concept dat ING en KPN nu hanteren is totaal anders dan wat KPN en ABN Amro voor ogen stond. Die wilden een internetbank voor heel Europa opzetten. In dit concept is er sprake van een financiële portal alleen gericht op de Nederlandse markt.”
ING brengt een aantal van haar bestaande internetactiviteiten onder in winkels op de site van KPN, zoals Wellowell voor verzekeringen, Fundix voor beleggingen en de Leenwinkel voor kredieten. Overigens blijven deze websites ook zelfstandig bestaan.
KPN blijft – via Planet Internet – eigenaar van het merk Money Planet, waaronder ING de financiële diensten aanbiedt. ING is verantwoordelijk voor het inrichten en exploiteren van de nieuwe internetwinkels, terwijl Planet Internet zorgdraagt voor voldoende verkeer, dat wil zeggen bezoekers van de winkels.
Andere aanbieders
ING wil geen mededelingen doen over het aantal klanten dat zij hiermee binnen de poorten wil krijgen. De inkomsten verkrijgt de bank/verzekeraar uit de provisie/commissie die zij ontvangt als er (verzekerings)producten gesloten worden. Het is volgens ING een misverstand dat er nog geen andere aanbieders mee zouden doen aan de portal. “Als bezoekers in de internetverzekeringswinkel producten vergelijken en eventueel sluiten, dan vergelijken zij ook producten van andere aanbieders en niet alleen ING-producten.”
De internetverzekeringswinkel is op dit moment nog 100% Wellowell. Het is volgens ING de bedoeling dat de verzekeringswinkel net als de gloednieuwe Leenwinkel een Money Planet-achtige uitstraling krijgt. “De functionaliteit zal zich verder ontwikkelen, maar vooralsnog wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de kennis die opgedaan is met Wellowell.”

Reageer op dit artikel