nieuws

ING gaat autoleaseproduct ook via intermediair afzetten

Archief

De Postbank heeft in samenwerking met ING Car Lease en Volkswagen Postbank Privé Lease gelanceerd; een nieuw leaseproduct dat op termijn ook via assurantietussenpersonen afgezet moet gaan worden.

ING noemt het product een primeur voor Nederland. Victor Bos van ING Car Lease, dat zich tot voor kort alleen met zakelijke lease bezighield: “Het was al mogelijk om privé een auto te leasen, maar het nieuwe aan dit product is dat het gaat om ‘full-operational lease’, waarbij in het bedrag dat de klant per maand betaalt alles begrepen is”. Voorlopig kan alleen een Volkswagen worden geleast; volgend jaar moet het assortiment met andere grote merken worden uitgebreid.
Verzekering, wegenbelasting, reparatie, onderhoud en afschrijving worden geregeld door ING Car Lease, dat als administratiekantoor fungeert. De distributie van het nieuwe leaseproduct vindt plaats via de site van de Postbank, de grotere postkantoren en de tweehonderd verkooppunten van Volkswagen. Binnenkort starten twee met Nationale-Nederlanden samenwerkende assurantiekantoren een proef met een dergelijk autoleaseconcept. Bos weet niet welke kantoren dat zijn. “Maar bij de verkoop van Privé Lease wordt het intermediair zeker nadrukkelijk ingeschakeld als verkoopkanaal.”

Reageer op dit artikel