nieuws

ING en Agis scoren op hardloopgebied

Archief

ING en Agis scoren op hardloopgebied

ING kan met tevredenheid terugzien op de eerste ING Amsterdam Marathon. Het begon al in de dagen voorafgaand aan het evenement met grote belangstelling van de media voor de tijdelijke uitstraling van het hoofdkantoor. Dit futuristische gebouw kent in de volksmond tal van bijnamen, waarvan ‘het strijkijzer’ en vooral ‘de klapschaats’ de bekendste zijn. Maar met een aantal oranje opblaasslurfen werd het gebouw vrij vlot omgetoverd in een hardloopschoen.
Op zondag 19 oktober lachten prima weersomstandigheden ING toe en werden er zeer goede tijden gelopen. Met als klapstuk een verbetering van het 23 jaar oude, nationale record op de marathon door Kamiel Maase. Neen, dan had Delta Lloyd het stukken minder getroffen, toen zij in 1996 de Amsterdam Marathon ging sponsoren. De wedstrijd werd destijds op een kille mistige dag in november gehouden. Grootste tegenvaller was dat als gevolg van die mist de tv-helikopter niet kon opstijgen, waardoor de geplande integrale uitzending door Eurosport geen doorgang kon vinden. Dat scheelde een hoop keer de naam ‘Delta Lloyd’ op de buis.
Voor ex-sponsor Delta Lloyd was het vorige week zondag een aardige pleister op de wonde, dat tijdens de eerste marathon van branche- en stadgenoot ING het hoofdkantoor van Delta Lloyd een paar maal duidelijk in beeld kwam tijdens de tv-uitzending bij de NOS.
Project Agis
Ander hardloopnieuws komt van zorgverzekeraar Agis. Deze heeft meer dan 2.300 verzekerden aan het hardlopen en wandelen gekregen in het kader van zijn project ‘Met Agis in Beweging’. Dit project is op 18 oktober van start gegaan.
Het weer werkte heel erg mee. Een strak blauwe lucht, veel zon en weinig wind stonden garant voor een hoge opkomst. Bestuursvoorzitter Eelke van der Veen was aanwezig in het Griftpark in Utrecht met 110 andere deelnemers: “Er was een goede opkomst van zowel jongeren als ouderen. Het enthousiasme van de mensen deed me goed. Het is fijn om te merken dat dit soort initiatieven gewaardeerd worden. Daar doen we het als Agis natuurlijk voor!”
De kracht van het programma is dat iedereen mee kan doen tegen een lage prijs. In totaal hebben zich meer dan 2.300 mensen aangemeld. Voor hardlopen en wandelen is evenveel belangstelling. Het programma duurt nog tot en met 20 december. Op www.agisweb.nl kan iedereen bekijken in welke parken van de steden Amsterdam, Utrecht, Apeldoorn en Amersfoort men terecht kan. Op de site zal constant actuele informatie, trainingsschema’s en foto’s worden vermeld.
Wist de architect eertijds al van de sponsoringplannen?
Topman Eelke van der Veen van Agis (in spijkerbroek en blauwe trui) meldde zich in het Utrechtse Griftpark.
‘Duurzame drager’
Onder invloed van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) moet het intermediair straks klantprofielen opstellen en klantdossiers gaan aanleggen. Daar is niet iedere tussenpersoon even enthousiast over. Tijdens de WFD-ronde door het land gaf NBVA-voorzitter Rob Groenemeijer een ‘tip’. “Leg dossiers zodanig aan dat ze makkelijk te vinden zijn!” Het bracht veel aanwezige tussenpersonen tot een glimlach: vonden ze de opmerking van Groenemeijer een open deur of hadden ze het beeld van de dossierkasten in het eigen kantoor op hun netvlies?
Een slimmerik die geen zin heeft in een papierwinkel, bood in de pauze een oplossing: “Alle dossiers zitten in mijn hoofd. Is dat ook goed?” De retorische wedervraag van de AFM-vertegenwoordiger Cees van Kemenade was adrem: “Als u vindt dat uw hoofd een duurzame informatiedrager is…?”
Compact
Van Kemenade kreeg even later van avondvoorzitter Jurjen Oosterbaan (D&O) een verbaal tikje uitgedeeld. De AFM-man had zojuist het intermediaire gehoor voorgehouden dat de jaarlijkse rapportage aan de toezichthouder (de zogeheten self-assessment) helemaal geen grote opgave is. “Het is een compacte vragenlijst… zo’n tien pagina’s A4.” Oosterbaan sloot de presentatie van Van Kemenade even later af met de melding dat iedereen vragen aan de toezichthouder kan stellen op www.afm.nl. “En de AFM ontvangt omwille van de verwerking graag compacte vragen”, voegde Oosterbaan eraan toe. “En u heeft zojuist gehoord wat AFM onder compact verstaat.”
InterBank-relaties naar Glerum
Op woensdag, 24 september, hebben vijftig InterBank Capital Clubleden, op uitnodiging van InterBank een bezoek gebracht aan het veilinghuis Glerum in Amsterdam. “De Capital Club is de speciale business-club van InterBank en de vierhonderd beste InterBank-relaties zijn er lid van”, aldus het bedrijf.
Per jaar worden er bij Glerum gemiddeld veertien veilingen georganiseerd met o.a. speelgoed, wijn, moderne en hedendaagse kunst. Deze keer stond de veiling in het teken van Kunst en Antiek ofwel: meubels, kristal, zilveren- en ivoren voorwerpen, schilderijen van ‘oude meesters’ etc. De Capital Club-leden mochten een voorwerp uit hun eigen verzameling ter taxatie voorleggen bij Glerum en daar werd volop gebruik van gemaakt. Een ‘Tussen Kunst en Kitsch’ in het klein. Eén van de relaties bleek een schilderij met een waarde van e 14.000 in zijn bezit te hebben!
Capital Club-lid Menno Smit van Uniekrediet uit Dordrecht (zittend met kandelaar in de hand) wacht op zijn taxatie.
Spelenderwijs klantgerichter
Diverse medewerkers van Hooge Huys en Levob hebben meegewerkt aan het testen van een nieuw spel over ondernemingen en hun relatie met de klant. Dit spel, ‘Rijk van Koning Klant’, is uitgebracht door Excence Consulting in Amersfoort. De deelnemers kunnen letterlijk spelenderwijs aanleren hoe om te gaan met thema’s van klantgerichtheid, waaronder leiderschap, timemanagement, klantwaarden, competenties, communicatie en klachtmanagement. Excence wil het spel binnenkort op de markt zetten.
Is er animo voor assurantie-darts?
Aan de lezers en lezeressen van deze rubriek willen wij graag de vraag voorleggen of er in de bedrijfstak belangstelling bestaat voor een in het leven te roepen Assurantie Dart Toernooi. Kaart dit idee eens aan binnen de maatschappij, het assurantiekantoor, expertisebureau of ander verzekeringsgerelateerd bedrijf waar u werkzaam bent. Is er binnen uw organisatie wellicht een dart-traditie, al dan niet onder de vleugels van de personeelsvereniging?
Stuur reacties graag naar Redactie AM, t.a.v. Jus d’Assurance; per e-mail: redactie@amweb.nl of per fax naar 0172-422.892. VIJFDE KOLOM: Mag Aegon die klap- schaats even lenen deze winter?

Reageer op dit artikel