nieuws

ING Bank start met franchisekantoren

Archief

In Aalten is onlangs het eerste franchisekantoor van ING Bank geopend. De bank wil met deze nieuwe formule het aantal kantoren weer gaan uitbreiden.

De franchisenemers verkopen dezelfde producten die in de reguliere ING-kantoren worden aangeboden. “De bankkantoren zijn exact hetzelfde, alleen is de kantoordirecteur franchisenemer”, zegt een woordvoerder. ING hanteert een harde franchiseformule. “De formule past in onze nieuwe strategie om ons kantorennetwerk te versterken. In plaatsen waar wij zouden vertrekken, kunnen we kantoren openhouden en in plaatsen waar wij niet waren, beginnen we nu nieuwe vestigingen.”
ING Bank kondigde in mei van dit jaar een vernieuwingsprogramma aan, waarbij de bankkantoren centraal staan. Dat wekte verbazing, omdat eerder was aangekondigd dat de bank het aantal vestigingen juist zou terugbrengen. “We zien dat klanten ook kantoren in de buurt willen hebben.”
Er is gekozen voor een franchiseformule omdat daarbij de kantoordirecteur meer betrokken is bij zijn klantenkring. “Normaal gesproken werkt een kantoordirecteur vijf jaar bij een vestiging en daarna is hij weg. Een franchisenemer zal zijn eigen relaties beter uitbouwen en een lokaal netwerk willen opbouwen.”

Reageer op dit artikel