nieuws

Inentingsadvies Elvia een succes

Archief

Elvia Inentingsadvies, een telefonische service die begin dit jaar van start ging, is door al ruim 180 verzekerden geraadpleegd.

Begin dit jaar startte Elvia, in samenwerking met de eigen alarmcentrale Mondial Assistance, twee nieuwe diensten: Elvia Reisarts en Elvia Inentingsadvies. Verzekerden die tijdens of vóór de reis behoefte hebben aan advies over vaccinaties, kunnen bij Inentingsadvies terecht. Zij krijgen onder meer te horen welke vaccinaties zij voor een bepaald land nodig hebben en waar ze het goedkoopst terecht kunnen.
Elvia noemt het aantal van 180 telefoontjes “boven verwachting”. “De service heeft dus beslist een toegevoegde waarde”, zegt communicatiemanager Margreet Snaas. Het succes is mede te danken aan het feit dat de GG&GDs tegenwoordig niet meer telefonisch zijn te raadplegen.
Reisarts
Bij de Reisarts kunnen Elvia-verzekerden vanuit hun vakantieland onder meer terecht voor medische vragen, voor hulp bij de bijkomende taalproblemen, en voor controle op buitenlandse medicijnen. In noodgevallen kan, net als voorheen, een beroep worden gedaan op de alarmcentrale. Op dit moment loopt het nog niet storm bij de Reisarts. “We verwachten dat er tijdens de voorjaarsvakanties druk gebruik van gemaakt zal worden”, zegt Snaas.
Alleen Elvia-verzekerden met een doorlopende reisverzekering kunnen van de twee nieuwe diensten gebruikmaken. In een later stadium bekijkt Elvia of de diensten ook worden aangeboden aan de verzekeraars die onder eigen label Elvia-reispolissen voeren.

Reageer op dit artikel