nieuws

Ineas fors in de min ondanks premiegroei

Archief

Ineas heeft vorig jaar zijn nettoverlies verder zien oplopen. Daar staat tegenover dat de brutopremie – uitsluitend in het buitenland – fors toenam.

Het nettoverlies van de internetverzekeraar steeg van e -0,5 mln in 2001 naar e -1,3 mln vorig jaar. Het technisch resultaat verslechterde van e -0,6 mln in 2001 naar e -1,4 mln vorig jaar. De solvabiliteitsmarge nam af tot 200% (2001: 228%).
De brutopremie van Ineas verdrievoudigde bijna tot e 11,3 (4,1) mln. Het overgrote deel van de premiestroom wordt evenwel in het buitenland (Frankrijk en Duitsland) geïncasseerd. Het aantal via internet gesloten polissen werd meer dan verdubbeld: van ongeveer 9.800 begin vorig jaar naar 25.325 begin dit jaar. Over de toekomst van de in problemen verkerende internetverzekeraar – nieuwe kapitaalverstrekkers worden gezocht – kan algemeen directeur Niek Ligtelijn nog geen uitsluitsel geven. “We zijn hard bezig om nieuwe financiers te vinden. Het gaat de goede kant uit, maar over enkele weken kan ik meer zeggen.”

Reageer op dit artikel