nieuws

Indexfondsen Legal & General

Archief

Verzekeraar Legal & General biedt polishouders voortaan de mogelijkheid om te beleggen in vier ‘index-trackingfondsen’.

Dergelijke fondsen volgen de ontwikkeling van een index van een specifieke categorie aandelen. Daardoor zijn de kosten lager dan die van actief beheerde beleggingsfondsen. Volgens Legal & General presteren de ‘index-trackingfondsen’ daarom veelal beter dan actief beheerde fondsen.
De vier nieuwe fondsen van Legal & General Nederland heten European Index Trust, Pacific Index Trust, Japan Index Trust en US Index Trust. Zij worden beheerd door het Britse L & G Investment Management, dat wereldwijd e 78 mld aan indexfondsen onder beheer heeft. De beheerkosten zijn 0,75% per jaar, verder rekent Legal & General 1,25% aankoopkosten en 0,5% verkoopkosten.
Polishouders bij Legal & General kunnen naast de vier indexfondsen beleggen in de 25 AEX-fondsen en veertig beleggingsfondsen.

Reageer op dit artikel