nieuws

Independer: ‘Intermediair geeft vaak verkeerd advies’

Archief

“In veel gevallen adviseren traditionele tussenpersonen die levensverzekering waar zij zelf het meest aan verdienen. Dit is echter niet altijd de beste oplossing voor de betrokkene.” Dit stelt Edmond Hilhorst, directeur van Independer.

Hilhorst doet deze uitspraak in een persbericht over het vergelijken van de mogelijkheden om een ‘gouden handdruk’ te benutten. “Het is niet zo dat dit geldt voor alle tussenpersonen, maar wij komen het wel dagelijks tegen”, zo nuanceert hij de uitspraak. “Tussenpersonen adviseren in het geval van een ‘gouden handdruk’ bijvoorbeeld een koopsompolis. Maar in veel gevallen is het afrekenen met de belasting en vervolgens de ‘gouden handdruk’ gebruiken voor aflossen van een lening of mooie vakantie beter. Als er inderdaad een koopsom geadviseerd wordt, constateren wij dat deze gesloten wordt bij die verzekeraar waar de tussenpersoon de meeste provisie vangt. Maar dat is natuurlijk logisch en dat vinden wij minder erg.”
Via de website kunnen bezoekers productvergelijkingen maken en verschillende offertes aanvragen en sluiten. Independer zegt dat levensverzekeringen van alle productgroepend het meest ondoorzichtig zijn. “Kosten die bij een levensverzekering worden vaak zeer onduidelijk weergegeven in de offerte, of zelfs helemaal niet. Het eindkapitaal of periodieke utkering van zo’n levensverzekering kan daardoor veel lager uitvallen dan men zou verwachten. En aangezien het bij ontslagvergoedingen veelal om relatief hoge bedragen gaat, kunnen de verschillen oplopen tot vele duizenden euro’s.”
Independer zegt als enige in Nederland wel het totale kostenpercentage mee te nemen, waardoor de consument een reëel beeld van het eindbedrag krijgt te zien. “Wij zijn nog geen aanbieder tegengekomen die de kosten net zo inzichtelijk heeft gemaakt als wij. De eerste moet zich nog melden.”

Reageer op dit artikel