nieuws

IFC en ABZ zetten polisvoorwaarden online

Archief

Vrijwel tegelijkertijd hebben IFC Software en ABZ polisvoorwaarden van verzekeraars online toegankelijk gemaakt.

De eerste versie van de Polisbank van IFC bevat de polisvoorwaarden van ongeveer achthonderd verzekeraars. Deze digitale database zal in eerste instantie zowel op cd-rom als via internet beschikbaar zijn. De kosten voor een jaarabonnement op de cd-rom, inclusief twee updates, bedraagt _ 175. Een toegang via de website www.polisbank.nl kost _ 125, inclusief de updates. Een gecombineerd abonnement is ook mogelijk. Dat kost de gebruiker _ 250.
Volgende versies van de Polisbank zullen meer (standaard)formulieren bevatten, zoals bijvoorbeeld schadeformulieren, aanvraagformulieren en bestelformulieren. In een later stadium komt er een speciale versie voor verzekeraars. Deze zal meer functionaliteiten bieden en gestandaardiseerde software om zelf, geautoriseerd, documenten in het systeem te plaatsen.
ABZ stelt via het VerzekeringsAtrium polisvoorwaarden van verzekeraars online. Het betreft hier polisvoorwaarden die door de verzekeraars zelf via internet worden aangeboden. De informatie over schade-. zorg- en levenpolissen is gratis te raadplegen. ABZ geeft aan dat het aanbod op dit moment nog beperkt is, “maar zal naar verwachting sterk groeien”.
Zowel bij ABZ als bij IFC is het mogelijk de polisvoorwaarden te printen. De kasten vol met polisvoorwaarden zouden dus tot het verleden moeten behoren.

Reageer op dit artikel