nieuws

‘Icoa is goed initiatief’

Archief

“Met veel interesse heb ik de discussie gelezen tussen PensioenPoint en inkooporganisatie Icoa (zie AM 6, pag. 18). Ik vind het een goed initiatief om de ongebonden kwaliteitsadviseurs te bundelen middels een ‘inkooporganisatie’. Synergie en efficiency houden ons al jaren bezig. De kwaliteitsadviseurs hebben het al moeilijk genoeg met de ontwikkelingen op het gebied van Gidi, Financiële Bijsluiter en Wabb. Daarnaast dient men ook nog de vaktechnische ontwikkelingen te volgen. Zoals gezegd, een moeilijke opgave gezien alle wettelijke ontwikkelingen.

Het is te prijzen dat er gekozen is voor continuïteit, waarbij de marktontwikkelingen goed worden gevolgd met als doel tijdig in te springen. Onderzoeksbureau D&O geeft aan dat het gemiddelde intermediair werkt met drie voorkeursmaatschappijen. De vijf maatschappijen waarmee Icoa inmiddels afspraken heeft, is dus ruim te noemen en gaat verder dan de reguliere praktijk. Wat mij betreft een prima uitgangspunt, als er een goede balans is tussen de diverse aanbieders en partijen.
Wij hebben ervaringen met netwerkorganisaties die zich, in onze situatie, uitsluitend in de pensioenmarkt bewegen. Het volgen van de marktontwikkelingen en hierop inspelen is een vak apart. Bundeling van krachten, zowel vaktechnisch als ondersteunend, geeft zeker kwaliteit en toegevoegde waarde. Ook op het gebied van efficiency zorgt deze bundeling inderdaad tot verlaging van kosten, zoals Icoa ook stelt. Dat steeds meer ondernemers initiatieven nemen om samen tot een hoger kwaliteitsniveau te komen, zijn wat mij betreft uitermate goede ontwikkelingen voor onze branche. Ik durf zelfs te stellen: noodzakelijk, gezien bovenstaande ontwikkelingen en de Europese ontwikkelingen in het vooruitzicht.”
& Partners Associatie.

Reageer op dit artikel