nieuws

Icoa

Archief

Icoa

Inkoopcombinatie Icoa (van en voor NVA-leden) heeft de samenwerking met Allianz Nederland Leven opgezegd, per het einde van het lopende bonusproductiejaar. Volgens Icoa morrelde Allianz aan eerder gemaakte afspraken. Icoa heeft nu nog vijf Leven-partners: Delta Lloyd, Winterthur en de Fortis-labels Stad Rotterdam, Woudsend en De Amersfoortse.
Aegon Spanje
Aegon heeft een raamovereenkomst getekend met de Spaanse retailbank CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo) voor een samenwerkingsverband. Aegon brengt daarin kapitaal, een distributienetwerk en z’n Spaanse verzekeringsactiviteiten (premieomzet e 405 mln). CAM levert levensverzekeraar Mediterráneo Vida (premieomzet e 574 mln) en het verkoopnetwerk van 849 kantoren in de regio’s Valencia, Murcia, Cataluña, Anadalucia, Madrid en Los Balearos.
DIL bij Fortis
Amev, Stad Rotterdam en Woudsend hebben begin deze maand de tarieven voor direct ingaande lijfrenten “aanzienlijk” verscherpt. Fortis ASR wil het bijvoeglijk naamwoord ‘aanzienlijk’ niet verder specificeren. Het concern zegt dat de tariefsverbetering mogelijk is geworden dankzij een nieuwe beleggingsmix.

Reageer op dit artikel