nieuws

Hypotheker overweegt juridische stappen tegen bijna-naamgenoten

Archief

Franchiseketen De Hypothekers Associatie bekijkt of juridische stappen ondernomen kunnen worden tegen twee bedrijven die een handelsnaam voeren die qua uitspraak bijna identiek zijn aan die van De Hypotheker.

HypotheCare is een handelsnaam van Assurantiebedrijf Claeren (twaalf medewerkers), gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. De hypotheekadviesactiviteiten zijn sinds 1 juni ondergebracht bij HypotheCare, dat in Tilburg huist in het pand van Assurantiekantoor Strick, eveneens eigendom van Marcel Claeren. Voor HypotheCare werken twee adviseurs.
De gelijkenis met de naam van De Hypotheker berust volgens een werknemer op toeval: “Wij willen de link leggen met ‘take care’. Daar gaat het ons om. Wij hadden ons nog niet gerealiseerd dat de naam gelijkenissen vertoont met De Hypotheker”.
In Zwolle is Lease Investment gevestigd, dat onder de naam Hypothecare al een jaar of tien in hypotheken bemiddelt. “Misschien lijkt onze naam wel op die van De Hypotheker, maar wij hebben nooit iets van de keten gehoord. HypotheCare in Tilburg? Nee, die kennen wij nog niet. Daar zullen we zeker iets aan gaan doen. Een bedrijf met exact dezelfde naam, dat kan natuurlijk niet”, aldus een woordvoerster.
De Hypotheker zelf laat weten beide bedrijven te kennen. De afdeling Juridische zaken is aan het bekijken of er maatregelen kunnen worden getroffen.

Reageer op dit artikel