nieuws

Hypotheker geeft klanten gratis woonrechtsbijstand

Archief

Franchiseketen De Hypotheker biedt zijn klanten tot 1 augustus een gratis woonrechtsbijstandverzekering bij het sluiten van een hypotheek.

Het product vergoedt de kosten van rechtshulp bij problemen met de verkopende partij. De meeste rechtsbijstandverzekeringen dekken deze kosten niet. Er is een variant voor bestaande en nieuwbouwwoningen. De polis wordt aangeboden in samenwerking met Woongarant, aanbieder van onder meer opstal- en aankoopwaardegarantieverzekeringen. Risicodrager is Arag.
“We geven een basisdekking weg. Voor nieuwbouwwoningen is dat een dekking voor twee jaar, voor bestaande bouw een dekking voor één jaar. De klant kan naar eigen inzicht de verzekering verder ‘aankleden’ tot een volledige rechtsbijstandverzekering. We geven dus eigenlijk een stuk korting”, aldus marketingmanager Kees van de Kerk. Tot de gedekte woonconflicten behoren verborgen gebreken, contractuele problemen en het niet nakomen van afspraken.
De Hypotheker bood al een tijdje de speciaal op woonconflicten gerichte rechtsbijstandverzekering aan. “Met deze actie willen we laten zien dat we meer doen dan alleen een hypotheekje sluiten”, aldus Van de Kerk. “De achterliggende gedachte is dat we hierdoor meer mensen over de streep willen trekken. Uit onderzoek van Blauw Research blijkt dat 26% van de mensen overweegt naar De Hypotheker te gaan. Slechts de helft daarvan komt daadwerkelijk bij ons langs.”
Na 1 augustus kan elke vestiging zelf bepalen of de rechtsbijstandverzekering gratis wordt aangeboden bij een hypotheek of niet.

Reageer op dit artikel