nieuws

Hypotheekproductie Optima stijgt tot half miljard

Archief

Adviesketen Optima zegt vorig jaar voor ruim e 500 mln aan hypotheken te hebben verstrekt, het hoogste bedrag sinds de start in 1995.

Over het eerste halfjaar werd voor e 253 mln aan hypotheken gesloten. In totaal claimt Optima inmiddels voor e 1,8 mld aan hypotheken te hebben gesloten. “Wij verwachten het jaar definitief af te sluiten met een provisieomzet van e 11,4 mln en een winst van e 550.000, 4,8% over de omzet”, zegt directeur Arjen van Dun. “Dat is een groei van ongeveer 40% ten opzichte van 2002. Daar kunnen we zonder meer zeer tevreden over zijn. Ook over de margeverbetering in een ‘verkrappende’ markt moet ik tevreden zijn, al leg ik de ambities hoger.”
Voor dit jaar verwacht Van Dun een omzet van e 14 mln en een rendement van 8%. Volgens hem heeft het vorig jaar gewijzigde beleid in de franchise- en inkoopformules vruchten afgeworpen. Vooral de inkoopcombinatie is ingekrompen: van 35 naar vijftien deelnemers. Er wordt alleen nog zaken gedaan met kantoren die intensief willen samenwerken. Met de franchiseformule wordt gefocust op eenmanskantoren en starters die willen doorgroeien.

Reageer op dit artikel