nieuws

Hypotheekproductie Bouwfonds met ruim de helft gestegen

Archief

De hypotheekportefeuille van Bouwfonds Hypotheken heeft de grens van e 25 mld overschreden. Een jaar geleden stond de teller nog op e 17 mld. De hypotheekproductie steeg vorig jaar met meer dan 50%.

De overname van MNF Bank (e 5,5 mld) en autonome groei (ca. e 2,5 mld) uit vooral oversluitingen leverden in januari de mijlpaal op. Bouwfonds claimt een marktaandeel van 7% van de totale nationale hypotheekmarkt. De ABN Amro-dochter streeft ernaar de portefeuille met nog eens 13% te laten groeien, wat neerkomt op een nettoproductie van e 3,3 mld.
De bruto hypotheekproductie bedroeg vorig jaar e 5.843 (3.882) mln, een stijging van 50,5%. In totaal werden 36.562 hypotheken gesloten: 15.749 in de eerste helft van het jaar en 20.813 in de tweede helft.

Reageer op dit artikel