nieuws

Hypotheekformaties van Conact Group failliet

Archief

Hypotheekformatie Den Haag en Hypotheekformatie Zoetermeer, beide indirect onderdeel van Conact Group, zijn failliet. Het faillissement is door 100%-aandeelhouder Fred Ramselaar (via Ram Holding) zelf aangevraagd.

“Er zijn wat lijken uit de kast gekomen”, zo verklaart Ramselaar de faillissementsaanvraag. Hij nam beide bedrijven eind 2000 over van Rob Cabout, maar heeft daar achteraf spijt van. “Het ging mij toen alleen om de medewerkers, maar ik heb me laten overhalen ook de BV’s over te nemen, mits er geen gekke dingen gebeurden. Ik heb dat toen gedaan om schoon schip te maken.” Ramselaar had niet de intentie met beide bedrijven veel nieuwe activiteiten op te zetten. “Ik ben met veel leukere dingen bezig.” Ramselaar doelt daarmee op het voornamelijk via internet opererende facilitair bedrijf Capital Care, dat onder meer samenwerkt met de Vereniging Eigen Huis.
Hypotheekformatie Zoetermeer was al een tijdje niet meer actief. “Die winkel hebben we vorig jaar augustus gesloten. Wij richten ons niet op een winkelconcept en beogen geen fysieke kantoren”, aldus Ramselaar. De naam Hypotheekformatie, die op de site van Capital Care wordt gebruikt voor een adviesprogramma, blijft bestaan.
De vier bij het faillissement betrokken medewerkers gaan over naar Capital Care, eveneens onderdeel van Conact. Volgens de waarnemend curator hebben de ondernemingen ieder een schuld van ca. e 250.000. Tot de schuldeisers behoort ABN Amro.
Rob Cabout verkocht in 2000 zijn meerderheidsbelang in de Cabout Hypotheekformatie-vestigingen in Den Haag en Zoetermeer aan Ramselaar om zich volledig te richten op het StudieCentrum Hypotheekbranche (SCHB). Inmiddels heeft hij zich daar weer uit teruggetrokken om op consultancybasis in hypotheken te gaan bemiddelen. “De opmerkingen van Ramselaar kan ik niet plaatsen. Beide partijen waren destijds tevreden met de overname. Ik ben daarna niet meer bij de Hypotheekformatie betrokken geweest. Het faillissement raakt mij bijzonder. Ik ben zeer teleurgesteld dat het zo gelopen is. Ramselaar en ik hebben altijd op goede voet met elkaar gestaan en dat zal zo blijven”, reageert een geëmotioneerde Cabout.

Reageer op dit artikel