nieuws

Huizenbezitters verdeeld over beperking renteaftrek

Archief

Van de huizenbezitters is 42% voorstander van het beperken van de hypotheekrenteaftrek voor inkomens vanaf e 60.000 als dit de positie van starters op de woningmarkt verbetert. Een even groot percentage is echter tegen zo’n beperking.

Dat blijkt uit een onderzoek van Interview/NSS onder huiseigenaren, gehouden in opdracht van De Hypotheker. Mocht de fiscale aftrek van de hypotheekrente er komen, dan vindt 81,4% van de ondervraagden dat het vrijgekomen geld ten goede moet komen aan starters op de huizenmarkt. Een betere methode om starters aan een huis te helpen, is echter het verlagen van de overdrachtsbelasting (nu 6%), vindt 56%.
Ruim de helft van de eigenwoningbezitters (55%) denkt dat een beperking van de renteaftrek voor hen geen nadelige gevolgen zal hebben. Overigens verwacht 52% dat het volgende kabinet de huidige regels niet zal veranderen.

Reageer op dit artikel