nieuws

Hoor+ Schade in liquidatie

Archief

De in maart van dit jaar opgerichte maatschappij Hoor+ Schadeverzekeringen verkeert in liquidatie. De verzekeraar was op advies van de Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK) opgericht door de Hoortoestellen Inkooporganisatie (Hink) in Amersfoort.

Volgens Nico Disselkoen, directeur van Hink, is de verzekeraar nooit operationeel geweest. “Wij konden het met de PVK niet eens worden over de voorwaarden voor het verkrijgen van een vergunning. De polissen die al gesloten waren, zijn onder de naam Hoorzeker ondergebracht bij Enra, onder volmacht van Bovemij.” Enra is onderdeel van DSB Groep.
Disselkoen wil zich niet uitlaten over welke voorwaarden Hink en de PVK het niet eens konden worden. Volgens Tom Hausel, commissaris van Hoor+ Schadeverzekeringen, liep het vooral stuk op de “gigantische bedragen die gestort moesten worden van de PVK”.
De bij Hink aangesloten audicienbedrijven sloten jarenlang in eigen beheer duizenden verzekeringen tegen verlies of diefstal. Om aan deze illegale praktijk een eind te maken werd de verzekeraar Hoor+ opgericht. Bestuurders waren Ton van Zijl (oud-directeur Nationaal Spaarfonds) en Bob Mos (oud-directievoorzitter Zurich).

Reageer op dit artikel