nieuws

Hooge Huys wil Maastrichtse vestiging (‘Forum’) opheffen

Archief

Na een bewogen periode van tien jaar zal het Maastrichtse verzekeraarsbedrijf dat in de wandeling nog ‘Forum’ heet, binnen afzienbare termijn geheel verdwijnen. De activiteiten van wat nu heet Hooge Huys Maastricht (circa twintig medewerkers) worden verplaatst naar Zoetermeer.

Hooge Huys kwam onlangs in het bezit van het Maastrichtse bedrijf door de overname van de particulierenportefeuille van Zurich Nederland. Op zijn beurt had Zurich begin 2001 het destijds nog Forum geheten bedrijf overgenomen van Fortis. In 1993 behoorde het, onder de naam A& M Verzekeringen, nog toe aan de Duitse maatschappij Aachener & Münchener. De vestiging werd toen verkocht aan Amev (Fortis), die het in 1995 omdoopte in ‘Forum’.
Uitgangspunt
Hooge Huys (SNS Reaal) stelt in een bekendmaking simpelweg dat de activiteiten van Hooge Huys Maastricht gelijk zijn aan de activiteiten van Hooge Huys Zoetermeer. Daarom is er volgens de maatschappij geen aanleiding om af te wijken van het reeds eerder ingenomen strategische uitgangspunt over verwerkingseenheden: één proces, één systeem, één locatie voor gelijke productlijnen.
De maatschappij heeft bij de ondernemingsraad van de Maastrichtse vestiging een adviesaanvraag ingediend. “Voornemen is om de portefeuille per 1 oktober 2004 te converteren naar de systemen van Hooge Huys en vervolgens de locatie per uiterlijk 1 oktober 2005 te sluiten.”

Reageer op dit artikel