nieuws

Hooge Huys stapt over op automatische acceptatie

Archief

Hooge Huys (SNS Reaal) wil eind dit jaar voor alle schadeproducten automatische acceptatie online mogelijk maken voor tussenpersonen. De automatische acceptatie voor recreatie is intern al voor elkaar.

Albert Bakker, lid van de hoofddirectie van SNS Reaal, geeft toe dat Hooge Huys niet voorop loopt met deze ontwikkeling. “De initiatieven hiervoor liggen al een tijdje op de plank. Dit soort concepten hebben altijd een wat langere aanlooptijd nodig, voordat ze intern geaccepteerd zijn. Vervolgens moet dan de infrastructuur er op afgestemd worden, die bovendien ook op de toekomst berekend moet zijn.”
Vooralsnog werkt Hooge Huys intern met de automatische acceptatie van ‘recreatieproducten’. De tussenpersoon merkt daar niets van. Die vult het aanvraagformulier in dat via een ADN-bericht bij de verzekeraar binnenkomt. Als de aanvraag voldoet aan de vooraf opgestelde kaders, wordt die automatisch geaccepteerd. Voldoet deze aanvraag niet volledig, dan komt hij op het bureau van de acceptant terecht.
Aan het eind van het jaar hoopt Bakker dat ook voor de branches Wonen en Motor automatische acceptatie mogelijk is. Uiteindelijk doel is dat er een koppeling gemaakt wordt met de systemen van de tussenpersoon, zodat er sprake is van eenmalige invoer. Tevens zal er een beperkte mutatiemogelijkheid voor tussenpersonen geboden worden.
Meeting Point
Bakker is enthousiast over Meeting Point, het internetplatform voor autoverzekeringen van Amev, Delta Lloyd en Stad Rotterdam. “Het is een potentieel succesvol initiatief.”
Bakker hoopt dat het initiatief meer draagvlak krijgt in de branche en dat het wellicht uitgebreid wordt met andere producten. “Als het voor autopolissen lukt, ben ik al wel zeer tevreden.”
Hooge Huys kondigde al eerder aan voor autoverzekeringen te willen aanhaken bij Meeting Point. “Zodra wij intern de automatische acceptatie voor de branche Motor klaar hebben, kunnen we één op één over op Meeting Point.” De komende weken valt er een definitief besluit over deelname aan dit internetplatform.

Reageer op dit artikel