nieuws

Hooge Huys speelt in op Arena-arrest

Archief

Hooge Huys heeft twee verzekeringsoplossingen geïntroduceerd om tegemoet te komen aan het ‘Arena-arrest’, het vorig jaar ontstane dekkingsgat voor eigen schade van werknemers die zij als bestuurder van een motorrijtuig oplopen.

Een van de oplossingen die Hooge Huys heeft getroffen, is het aanbieden van een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) als aanvullende dekking op een autoverzekering voor zakelijk gebruikte motorrijtuigen. De premie bedraagt e 50 per voertuig. Het verzekerd bedrag is e 1 mln per gebeurtenis. De doorlopende provisie is 25%.
Een andere oplossing wordt gevormd door een aanvulling op de avb. Het gaat dan om de dekking ‘Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen’ (WM). De basispremie bedraagt e 40. In deze dekking is het gebruik van privé-motorrijtuigen van werknemers voor dienstreizen tot in totaal 10.000 kilometer per jaar standaard meeverzekerd. Daarnaast wordt per motorrijtuig dat in gebruik is bij het bedrijf, e 25 berekend. Bij gebruik van privé-auto’s boven 10.000 zakelijke kilometers per jaar wordt de basispremie op aanvraag verstrekt. Ook in deze dekking geldt een maximum verzekerd bedrag van e 1 mln per gebeurtenis. De doorlopende provisie is hier 20%.

Reageer op dit artikel