nieuws

Honderden branchegenoten actief in City-Pier-Cityloop

Archief

Honderden branchegenoten actief in City-Pier-Cityloop

Vele honderden assurantiemannen en -vrouwen zullen morgen in Den Haag te vinden zijn als deelnemers aan het sportevenement City-Pier-Cityloop (CPC). Alleen al Zurich Nederland is goed voor zeker 225 lopers en loopsters, die zijn gerekruteerd uit het personeel en de kring van het met Zurich samenwerkende intermediair. Net als verleden jaar doneert Zurich voor elke gelopen kilometer een euro ten bate van het Ronald McDonald Huis. Er zal morgen al een cheque worden overhandigd aan vertegenwoordigers van dat Ronald McDonald Huis.
Ook het Verbond van Verzekeraars is opnieuw van de partij in de CPC. Kon initiatiefnemer Marcel Blokland vorig jaar acht lopers om zich heen verzamelen, dit jaar zullen het er veertien zijn. “En wij zullen goed herkenbaar zijn, want wij hebben van de baas een nieuw tenue gekregen: een groen shirt met in witte opdruk het logo en de naam van het Verbond”, verklaart Blokland.
Al jaren een vaste klant is SRK Rechtsbijstand uit Zoetermeer. Het was de vraag of ook de nieuwe directeur, Alexander van Voorst Vader, de kleuren van zijn bedrijf zou komen verdedigen. Van Voorst Vader is immers een fervent hardloper. Wie herinnert zich niet zijn deelname, als NBVA-voorzitter, aan de NN Trappenloop.
Van Voorst Vader: “SRK Rechtsbijstand is een zeer sportief bedrijf. Het feit dat we met een team van zeventien medewerkers deelnemen aan de CPC-loop geeft dit wel aan. Ik had er graag achttien medewerkers van gemaakt, maar door een blessure is dit helaas niet mogelijk. Ik probeer er volgend jaar zeker bij te zijn”.
Het concern Nationale-Nederlanden heeft in de NNPV Runners een eigen hardloopvereniging, met bijna 270 leden. Staat de CPC bij hen op het programma? Voorzitter Snel (!) antwoord bevestigend. In totaal zal de NNPV met 86 mensen deelnemen, van wie 53 aan de halve marathon en de anderen aan de wedstrijden over vijf en tien kilometer.
Aegon is dit jaar goed voor bijna vijftig deelnemers. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar diverse lopers hebben zich moeten afmelden, onder wie oud-topman Kees Storm, die een knieblessure heeft. Aegon doet mee met twee businessteams (16 deelnemers) en 33 ‘losse’ lopers. Onder de in totaal 49 Aegonners bevinden zich elf vrouwen.
Falcon gaat altijd voor de hoofdprijs in de Bedrijvenloop en eerder dit jaar slaagde het bedrijf daarin bij de Halve Marathon van Egmond aan Zee. Het Falcon Levensloopteam bestaat uit drie met Falcon samenwerkende intermediairs aangevuld met vijf in de (financiële) dienstverlening werkende personen die vooral op hun hardloopkwaliteiten zijn geselecteerd.
De snelste assurantieman in de editie 2002 van de CPC, tussenpersoon Ruud Beerepoot uit Spanbroek, zal er dit jaar niet bij zijn. “Ik richt me dit jaar meer op het baanseizoen”, verklaart Beerepoot. “Mijn doel is onder meer om op de 5.000 meter beneden de vijftien minuten te komen en dan is een halve marathon geen goede voorbereiding”. Wie Beerepoot virtueel wil aftroeven, zal sneller moeten lopen dan 1.12.32.
Conservatrix en Nuvema schenken gebruikte pc’s aan arme landen
Bij levensverzekeraar Conservatrix en zusterbedrijf Nuvema (natura-uitvaartverzekering) in Baarn, zijn kort voor de jaarwisseling de pc’s van de medewerkers en de servers vervangen door nieuw materiaal. De veertig oude pc’s zijn vorige week symbolisch overhandigd aan de voorzitters van Nepal Development Academie (NDA) en Stichting Organisatie Kinderen Boekarest. Elk van de organisaties kreeg er twintig. Met behulp van een aantal bedrijven, waaronder Transavia, worden de pc’s naar de plaats van bestemming getransporteerd.
Medewerkers Liesbeth Vringer en René Bult van de afdeling Automatisering hebben zich ingezet om dat te realiseren. Beiden zijn vrijwilliger bij een stichting. Liesbeth Vringer doet werkzaamheden voor de NDA, een stichting gevestigd in Nederland die momenteel een project steunt in Nepal in samenwerking met een NGO (non-gouvermentele organisatie) aldaar. Dit project voorziet in het oprichten van een computerinstituut, ten behoeve van studenten die op geen enkele andere manier toegang hebben tot het volgen van een cursus basisvaardigheden pc. De voorspelbare reden: de financiële middelen daarvoor ontbreken. René Bult doet werkzaamheden voor de Stichting Organisatie Kinderen Boekarest. Dit is een stichting die zich inzet voor de straatkinderen in Roemenië. Deze stichting huurt appartementen om straatkinderen in te laten wonen en zorgt dat ze ook onderwijs krijgen. De stichting helpt de school, waar deze kinderen ondergebracht zijn, met allerlei middelen. Daarnaast geeft de stichting financiële steun aan de school voor kinderen die wel thuis wonen, maar geen geld hebben om onderwijs te krijgen.
Managers Groene Land met Gretha Smit op stap
Hart voor de zaak hebben de managers van Achmea-dochter Groene Land in de voorbije maanden getoond. Maar dat is dan ook geen grote opgave als Gretha Smit in het geding is. De schaatsenrijdster, die deze maand twee bronzen medailles won bij de wereldkampioenschappen in Berlijn, is sinds vorig jaar het boegbeeld van Groene Land.
Tussen september en februari reden er vijftig taxi’s in het werkgebied van de maatschappij rond. In het management gingen stemmen op, dat men zelf ook wel met zo’n levensgrote sticker van Gretha wilde gaan rijden op de eigen (bedrijfs)auto. Tien staffunctionarissen maakten vervolgens met plezier reclame voor de zaak.
Erwin van Leussen, manager van het Klanten Contact Center van Groene Land Achmea haalt z’n auto op nadat deze is bestickerd.
Eigentijdse reclametaal
Het taalgebruik in de verzekeringsreclame wordt steeds losser. Wilt u een voorbeeld. Wel, wij denken dat het volgende slotzinnetje had zo’n jaar of tien geleden waarschijnlijk nog niet gekund. “[…]Spoedgevallen vragen om spoedhulp. Niet om een verzekeringsexpert. ‘Niet lullen, maar poetsen’ is ons motto.” Was getekend Achmea. ============ VIJFDE KOLOM Verzekerings- bedrijf loopt in het honderd!

Reageer op dit artikel