nieuws

Honderd miljoen provisie NN-kantoren

Archief

De provisieomzet van de assurantiekantoren die eigendom zijn van Nationale-Nederlanden, bedraagt ongeveer e 100 mln.

Dat meldt de aandeelhouder, die het aantal kantoren door diverse fusies op 65 stelt. Het is voor het eerst sinds twee jaar dat NN weer openlijk mededelingen doet over de omvang van het eigen intermediaire bedrijf, tegenwoordig betiteld als “de ING-assurantiekantoren”. Naar klanten toe wordt dat onderstreept met de plaatsing van het ING-logo op het briefpapier. “Her en der wordt eerst nog het oude briefpapier opgemaakt.”
Bij monde van woordvoerster Tallien Willems laat NN weten dat er momenteel een consolidatie gaande is onder de kantoren. “De bedrijven worden gehergroepeerd tot een tiental samenwerkingsverbanden, waar aan de voorkant de marktbewerking plaatsvindt en aan de achterkant de gezamenlijke backoffice.” Op de 65 ING-kantoren zijn 1.300 mensen werkzaam.
Bestaande fusiecombinaties zijn Census (Groningen, Friesland, Drente en Overijssel), MixZ (regio Den Haag), Athena (regio Amsterdam), Noordborgh (Noord-Holland Midden en Noord) en Zuidstaete (Limburg). Kleinere fusies betreffen Cantos (stad Eindhoven) en Jansen en Groenendijk (Utrecht), terwijl er voor enkele kantoren een aparte status geldt. Een voorbeeld hiervan is Acadium Bastion in Rotterdam, dat is gespecialiseerd in levenproducten.

Reageer op dit artikel