nieuws

Hoge rapportcijfers voor inboedelverzekeraars

Archief

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat bijna driekwart (72%) van de Nederlanders tevreden is over zijn of haar inboedelverzekeraar

Slechts 13% is ontevreden en de rest is neutraal, zo blijkt uit de Geldgids van september. Onvoldoendes zijn er niet gescoord door de inboedelverzekeraars: de lijst wordt aangevoerd door ZLM (8,0), Generali (7,8) en Univé en Unigarant (beide een 7,7) en hekkensluiter is Postbank met een rapportcijfer 6,8. Het uitkeren van de schade kan soms nog wel wat sneller, concludeert de Consumentenbond en ook gebeurt het wel eens dat een taxateur een te lage uitkering voorstelt in de ogen van de verzekerde. Een kwart van de respondenten die een expert over de vloer kregen, was het niet eens met de vastgestelde schade.

Reageer op dit artikel