nieuws

Hoeijmans Groep neemt deel in Europees samenwerkingsverband

Archief

Expertisebureau Hoeijmans Groep neemt deel in de per 1 januari opgerichte Europese expertiseorganisatie Adaratio. Naast Hoeijmans is het Belgische Wermenbol & Partners vertegenwoordigd in het samenwerkingsverband.

Adaratio is opgericht als een zogeheten Europees Economisch Samenwerkingsverband (EESV) en heeft kwaliteitsnormen vastgesteld voor de deelnemers. Hiermee willen de initiatiefnemers door middel van een internationale samenwerking het functioneren in de diverse lokale markten verbeteren.
Om Europese dekking te kunnen bereiken, wordt gezocht naar buitenlandse bureaus die als nationaal vertegenwoordiger willen toetreden tot Adaratio(een verbastering van het Latijnse woord voor taxatie). De raad van bestuur zetelt in Brussel en bestaat uit Walther Hoeijmans en Patrice Wermenbol.
De Hoeijmans Groep telt zes vestigingen in Eindhoven, Standdaarbuiten, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Amstelveen en Arnhem. Er zijn 34 experts werkzaam in de sectoren Brand, Techniek, Varia, Zaakschade en Transport. Hoeijmans is gespecialiseerd in schaderegeling aan chemie- en milieuelementen. Het Belgische Wermenbol & Partners telt achttien medewerkers en vestigingen in onder meer Antwerpen, Brussel, Luik en Charleroi.
Standaard
Volgens Walther Hoeijmans zal het lastig worden om op korte termijn andere expertisebureaus uit ons land te laten toetreden. “Er zijn niet veel bureaus die voldoen aan onze standaard. Een lid moet nationale dekking hebben, onafhankelijk zijn en marktconform werken. Bovendien zijn veel collega’s al onderdeel van een internationaal bedrijf. Dan hebben wij geen toegevoegde waarde.”
In EU-verband zoekt Adaratio naar partners die in eigen land actief zijn op het gebied van permanente educatie. “Nederland loopt op een aantal fronten voorop; wij zoeken bureaus die medewerkers hebben op hbo- of vergelijkbaar niveau, vooruit kijken en een degelijke rapportage kunnen leveren. In het kader van de Europese eenwording wordt er alles aan gedaan om het niveau gelijk te trekken. Maar voordat we in elke EU-lidstaat een partner hebben, zijn we wel wat jaren verder.”
EESV’s zijn in 1985 ingesteld door de Europese Unie om grensoverschrijdende samenwerking tussen Europese ondernemingen te vereenvoudigen en te bevorderen. Sindsdien zijn ruim achthonderd van dergelijke samenwerkingsverbanden opgericht.

Reageer op dit artikel