nieuws

Het Financiële Warenhuis draagt verzekeringen over aan GHW

Archief

Het Financiële Warenhuis in Nijmegen heeft zijn verzekeringsportefeuille (Assist Verzekeringen) begin juli overgedragen aan stadgenoot GHW Assurantieadviseurs.

Volgens directeur Jan-Jaap Weve van GHW gaat het om ruim 2.200 klanten en een premievolume van e 4,3 mln op jaarbasis. Er is ook één medewerkster overgenomen. Het Financiële Warenhuis concentreert zich nu helemaal op hypotheken en consumptief krediet, met name via de Geldshop op internet.
Volgens eigenaar-directeur Roger Theunissen ligt er een reeks motieven ten grondslag aan de verkoop van de Assist-portefeuille. Hij noemt de toenemende ingewikkeldheid van de assurantiebranche, onder meer door wijzigingen in de wetgeving (zoals de fiscale veranderingen en het schrappen van de beloningsregels in de Wabb), en de hardnekkige administratieve problemen bij verzekeraars.
Met trots verwijst hij naar het recente onderzoek van Jungle Rating (zie AM 14, pag. 50) naar de kwaliteit van de kredietverstrekking via internet. Geldshop scoorde daarin de zesde plaats op de lijst van beste online kredietverstrekkers. “Wij waren daarmee het hoogst genoteerde intermediair”, aldus Theunissen, die onder meer de Rabobank en de Postbank achter zich liet. Volgens hem werken inmiddels zo’n 150 assurantiekantoren samen met Geldshop.

Reageer op dit artikel