nieuws

Herrie over tv-spot Delta Lloyd

Archief

Het zal altijd een vraag blijven of vertegenwoordigers van militair getinte oosterse landen spontaan hun eventuele afkeer van de jongste tv-reclame van Delta Lloyd kenbaar zouden hebben gemaakt.

Genoemde vraag is puur theoretisch geworden nadat het televisieprogramma Nova een videoband met de reclamespot naar de Noord-Koreaanse ambassade in Berlijn had gestuurd. In het filmpje wordt de Grote Leider van een oosters land tijdens het afnemen van een parade geschokt door de constatering dat zijn lachende gezicht op een door paraderende onderdanen gedragen bordjes-puzzel een zwarte tand blijkt te hebben, doordat de betrokken borddrager niet is komen opdraven.
Het laat zich raden, dat de Noord-Koreanen zich in de door Nova gevraagde reactie onaangenaam verrast toonden over de strekking van het ruim één minuut durende filmpje. De uitzending van de commercial (‘Parade’) zou volgens die ambassade moeten worden stopgezet, omdat deze de breekbare diplomatieke relatie met Noord-Korea zou schaden.
Volgens Delta Lloyd gaat het in de commercial om een denkbeeldig land, is de taal niet bestaand (achteruit weergegeven Chinese spraak) en zijn de leestekens in het filmpje ook niet echt. Bij het concern had men maandagmiddag nog van geen enkele binnen- of buitenlandse autoriteit een reactie op de commercial ontvangen.
(Zie ook Jus d’Assurance op pag. 29)

Reageer op dit artikel