nieuws

Hema voert na reispolis ook woonproduct van London-huize

Archief

Winkelketen Hema heeft, na het debuut in juni met een reispolis, nu ook een eigen woonverzekering op de markt gebracht. In beide gevallen fungeert London als risicodrager.

De woonverzekering van Hema (“met de laagste premies van Nederland”) bestaat uit vier onderdelen, die naar keuze te combineren zijn: inboedel, opstal, glas en aansprakelijkheid.
Belangstellenden met een bestaande woonverzekering kunnen meteen onder de hoede van Hema komen. “Hun huidige verzekering wordt per direct opgewaardeerd naar ‘all-risks’ en men is gegarandeerd gedekt tegen onderverzekering. De klant betaalt hiervoor geen premie zolang de oude polis nog loopt.” Eventuele schade kan direct bij Hema worden gemeld, dus ook gedurende de periode dat de oude verzekering nog loopt. Hema verzorgt dan het hele schadeafhandelingstraject voor de klant. Het opzeggen van de oude verzekering neemt Hema ook voor haar rekening.
Premiefactoren
Voor het sluiten van deze woonverzekering hoeft geen inventarisatielijst en/of herbouwwaardemeter worden ingevuld, omdat op een andere manier een goede indicatie van de waardes van inboedel en opstal wordt verkregen. Op de website van Hema Verzekeringen kan namelijk op simpele wijze een premieberekening worden uitgevoerd. Daartoe moeten de volgende vragen worden beantwoord (overwegend door in een keuzemenu een antwoord te selecteren):
– huur- of koopwoning;- type woning: rijtjeshuis van na 1945, appartement/etage/flat, ‘twee onder één kap’-woning, vrijstaande woning, grachtenpand;- cijfers postcode van de woning;- samenstelling huishouden: alleenstaande zonder resp. mèt inwonende kinderen of echtpaar/samenwonenden zonder resp. mèt inwonende kinderen;- geboortedatum hoofdkostwinner;- bruto jaarinkomen huishouden.Eigen risico
De Hema woonverzekering kent een eigen risico van e 100 voor inboedel- en opstalverzekering. In geval van diefstal van lijfsieraden, audiovisuele- en computerapparatuur en bijzondere bezittingen geldt een eigen risico van e 225. Het eigen risico van e 100 vervalt wanneer de verzekerde gebruik maakt van de gratis Herstelservice.
Voor lijfsieraden, audiovisuele-en computerapparatuur en bijzondere bezittingen (antiek, kunst, verzamelingen en dergelijke) geldt een maximumvergoeding van e 5.000.
Het zogenaamde huurdersbelang (veranderingen en verbeteringen die de huurder voor eigen rekening heeft aangebracht) is standaard meeverzekerd tot maximaal e 5.000. Dezelfde dekking geldt bij aangebrachte verbeteringen in een koopappartement die niet zijn verzekerd door de Vereniging van Eigenaren.
De aansprakelijkheidsverzekering kent een dekking van e 500.000, zonder eigen risico.
De glasverzekering biedt dekking tegen breuk in het glas van ramen en deuren evenals kunststof koepels en vensters. Deze dekking geldt ook voor glas in windschermen en in balkon- en terreinafscheidingen van het gebouw. Uitgesloten is schade door eigen gebrek bij glas in lood en draadglas en beschadiging van het meubilair door scherven.
Eerste resultaten
“De introductie van de verkoop van verzekeringen slaat goed aan”, meldt Hema. Het belangrijkste verkoopkanaal blijkt het internet te zijn. “Sinds de introductie van de reisverzekering hebben wij al enkele duizenden verzekeringen verkocht, waarbij twee van de drie polissen via de site www.hemaverzekeringen.nl werden gesloten.”
Hema Verzekeringen werkt zonder verzekeringsadviseurs en tussenpersonen. De klant kan de verzekering zelf regelen via telefoon en internet. In de winkels zijn bij de kassa brochures verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel