nieuws

Heleen de Heer ‘verzekeringsvrouw van het jaar’

Archief

De titel ‘Verzekeringsvrouw van het jaar 2002’ is toegekend aan Heleen de Heer (41), lid van het managementteam van Aegon Pensioen & Advies. Zij is tevens winnares in de categorie Marketing. De verkiezing vond vorige week donderdag plaats in Central Studios in Utrecht.

Voor de verkiezing waren 170 kandidaten aangemeld in tien categorieën. Uiteindelijk werden 35 kandidaten genomineerd. Op de jurymiddag verschenen 30 kandidaten. Uit de tien categorie-winnaressen werd vervolgens de algemene winnares gekozen.
Criteria die hiervoor gehanteerd werden, waren de combinatie werk en privéleven, op welke wijze en in welk tempo carrière is gemaakt, of ze innovatief is en kennis van zaken heeft. Verder moet de kandidate een doorzetter zijn en een voorbeeld zijn voor mannen en vrouwen. Daarnaast is gekeken of de kandidates ook buiten het bedrijf actief zijn, nationaal of internationaal.
De keus viel uiteindelijk op Heleen de Heer vanwege “haar creativiteit en innovatief vermogen, waarbij zij de inzet van technologische vernieuwingen niet schuwt. Een voorbeeld hiervan is het totaalconcept voor deelnemers van pensioenregelingen. Dit concept bestaat uit persoonlijke advisering thuis en internettoegang tot persoonlijke pensioenafspraken. Verder heeft zij een brede maatschappelijke oriëntatie. Zij is onder meer voorzitter van de internationale werkgroep Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)”, aldus jury-voorzitter Eric Fischer van het Verbond van Verzekeraars, die daarbij putte uit het jury-rapport.
Aegon Nederland directievoorzitter Johan van der Werf is verheugd over de verkiezing van Heleen de Heer. “Dit is een erkenning van ons streven naar meer vrouwen in het management van Aegon.”
Andere winnaressen
Tijdens de feestavond werden ook de winnaressen in de categorieën bekend gemaakt. Alle winnaressen ontvingen het ingelijste juryrapport en een keramiek in de vorm van een schaal van de kunstenares Arty Grimm.
De winnaressen zijn: Thea Steenwijk (Backoffice, Avéro Achmea), Miriam Panis (Hypotheekspecialiste, Finenzo Hypotheken Oosterhout), Alice Saat (Sales, Aon), Jeanette Vos (Fiscaal/Juridisch, Rabobank), Gera Janssen (Verzekeringstalent, JansenGroenendijk Assurantiemakelaars), Jessica Laumen (Algemeen Management, Valau Rekenkundig Advies), Carola van der Meeren (Verzekeringsspecialiste, Millenaar Adviesgroep), Hedy Bijl (P&O, Delta Lloyd), Martine Ammerlaan (Finance & Actuariaat, Aegon).
Vrouwvriendelijk
Tegelijk met de verkiezing van Verzekeringsvrouw van het jaar werd ook de meest vrouwvriendelijke werkgever gekozen. De criteria hiervoor waren, de keren dat het bedrijf genoemd werd door genomineerden, aantal malen dat het bedrijf genoemd werd op de site www.verzekeringsvrouw.nl, het percentage vrouwen werkzaam in de organisatie, het aantal vrouwen in de top van de organisatie en de stemmen van de juryleden.
De uiteindelijke winnaar hier werd Delta Lloyd. De prijs, een beeldje, werd in ontvangst genomen door bestuursvoorzitter Niek Hoek en directeur Schade Jolanda Tijhuis. Delta Lloyd was blij met de prijs. Niek Hoek: “Ik beschouw dit als een succesje voor Delta Lloyd, maar ik besef tegelijkertijd dat wij nog een lange weg te gaan hebben.” Hoek roemde de inzet van Chris Tesselhoff, lid van de raad van bestuur, op dit terrein. “Chris mag toch wel de geestelijke vader genoemd worden van het programma Kans op Balans bij Delta Lloyd.” Tesselhoff maakte nog bekend dat hij 1 april volgend jaar aftreed en dat Delta Lloyd een aantal vrouwelijke kandidaten op het oog heeft voor zijn opvolging in de raad van bestuur van het concern.
Een blije Heleen de Heer laat alles maar op zich afkomen. Van de serenade door een gospelkoor tot een regen van blauwe en oranje papiersnippers.
NN benoemt vrouw in directie
Nationale-Nederlanden heeft het voornemen om Merel Engelbert van Bevervoorde-van Vroonhoven (34) per 1 september te benoemen tot lid van de directie van NN.
Haar aandachtsgebieden worden Corporate Accounts en Employee Benefits Europe. Zij volgt Flip Klopper op, die per 1 mei is toegetreden tot het bestuur van de Pensioen- & Verzekeringskamer. Merel Engelbert van Bevervoorde begon haar carrière bij ING in 1993 als internationaal managementtrainee en heeft sindsdien diverse functies vervuld in binnen- en buitenland. Zij heeft ervaring opgedaan op het gebied van verzekeren, projectmanagement en corporate accounts. Engelbert van Bevervoorde is nu lid van de directie van ING Nationale-Nederlanden in Polen.

Reageer op dit artikel