nieuws

Heijmeriks gooit handdoek in de ring

Archief

De diverse assurantiebedrijven van Maarten Heijmeriks in Nieuwegein zijn in de afgelopen weken, op eigen aanvraag, failliet verklaard. Hiermee komt na tien jaar een eind aan het bestaan van zijn aanvankelijk zeer succesvolle onderneming, die in opspraak raakte door de al dan niet vermeende betrokkenheid bij de affaire Verzekerd Keur.

Curator mr. B. ten Doesschate was begin deze week nog druk met het zoeken van een oplossing voor het beheer van de door Heijmeriks gesloten garantieverzekeringen. Verder heeft hij de resterende ruim tien personeelsleden ontslag moeten aanzeggen.
Garantieverzekeringen vormden in de tweede helft van de jaren negentig een zeer winstgevende tak van de Heijmeriks Groep, maar dat veranderde toen de naam van Heijmeriks nadrukkelijk in beeld kwam in de affaire Verzekerd Keur.
Eind 2000 werd de naamgever, tegelijk met vier andere assurantiemensen, dagenlang verhoord door Justitie. “De volledig ten onrechte gedane beschuldigingen hebben een enorme bedrijfseconomische schade toegebracht van ruim e 4,5 mln euro”, aldus Heijmeriks. “Dit gecombineerd met de negatieve trend in de markt van mobiele telefonie, heeft uiteindelijk elk fundament onder de onderneming weggeslagen.”
Volgens Heijmeriks is de schuldenlast in de afgelopen jaren desalniettemin teruggebracht met maar liefst ruim e 4,0 mln euro. “Ook waarderen wij in het bijzonder de rol van onze huisbankier ABN Amro die zich vanaf de start in 1993 gekenmerkt heeft door continu vertrouwen en respect.”

Reageer op dit artikel