nieuws

Hecht komt met EB-abonnement

Archief

Hecht Nederland, een adviesbureau op het gebied van arbeidsrelatiemanagement, biedt sinds kort een employee-benefitsabonnement aan tussenpersonen.

Het abonnement is bedoeld voor tussenpersonen die zich op employee-benefits (EB) willen gaan toeleggen. In het abonnement zijn opgenomen een EB-analyse van de klant, EB-statements, marketingmiddelen en een workshop employee-benefits voor twee personen. Verder kan de tussenpersoon voor zijn klant gebruik maken van de Hecht Motivatie Monitor, een medewerkerstevredenheidsonderzoek via internet.
De tussenpersoon krijgt daarnaast een plan van aanpak voor zijn organisatie dat geldt voor de eerste drie maanden. Dat plan van aanpak moet duidelijk maken welke wijzigingen in zijn bedrijf doorgevoerd moeten worden en is een eerste stap naar een volledige EB-organisatie.
Dit eerste abonnement kost de tussenpersoon eenmalig e 500. Na die drie maanden kan de tussenpersoon een vervolgabonnement nemen. “Dan komen we twee keer per jaar bij hem langs. Hij ontvangt dan de updates en krijgt korting op de andere modules op het gebied van employee-benefits die wij aanbieden”, vertelt algemeen directeur Jorge Wong. De kosten van dit abonnement bedragen e 200 per maand.
Franchise
Onder het label Hecht Nederland bevinden zich nog meer labels. Zo is er onder de noemer Adviesbureau Hecht een franchiseformule. Deze franchise-organisatie op het gebied van employee-benefits is twee jaar geleden opgericht met als doel een landelijk netwerk van veertig kantoren. “Dit zijn er uiteindelijk vijf geworden”, vertelt Wong. “Aanzienlijk minder dan verwacht. Na verloop van tijd bleek dat de kantoren niet een compleet pakket wilden afnemen, maar modules.” De aandelen in deze franchiseformule zijn gelijkelijk verdeeld over Jorge Wong, BuroPost (Epe) en Herman Santing van het bedrijf Triofico (Meppel).
Onder de noemer EB-kenniscentrum worden onder meer de workshops op het terrein van employee-benefits verzorgd. EB-partners biedt de tussenpersoon alles op het gebied van employee-benefits. “Dat is niet alleen het EB-abonnement, maar ook consultancy-activiteiten”, zegt Wong. Tussenpersonen kunnen deze diensten modulair afnemen. Hecht biedt verder de mogelijkheid tot volledige afhandeling van de EB-administratie voor de tussenpersoon. Dit is in combinatie met HechtNet, een op internetleest geschoeide applicatie voor werkgevers en werknemers. “Dat betekent in de praktijk dat wij bijvoorbeeld de ziekmeldingen doorgeven aan de arbodienst en de salarismutaties aan de salarisadministrateur.” Van HechtNet maken momenteel drie assurantiekantoren gebruik. Via deze intranetapplicatie zijn een tiental kleinere bedrijven aangesloten, die bij elkaar goed zijn voor een paar honderd werknemers. Per aangesloten medewerker betaalt de werkgever e 15 aan de tussenpersoon. “Van de e 180 die de tussenpersoon op jaarbasis ontvangt per aangesloten medewerker, betaalt hij ons e 45. Dit zijn de abonnementskosten per jaar voor de tussenpersoon.
HechtNet is gebouwd met het softwarepakket EBL Pro en de internet-applicatie eBenefits, beide van Infa (Capelle aan den IJssel).

Reageer op dit artikel