nieuws

HB doet deel portefeuille over aan Jacobus Recourt

Archief

Het Amsterdamse NVA-lid Jacobus Recourt Assurantiën (zes medewerkers) heeft een deel van de portefeuille van HB & Partners (Nieuwegein) overgenomen.

De overname omvat círca 6.600 particuliere en zakelijke polissen in de regio Amsterdam met een premievolume van circa e 2 mln. HB, dat 21 medewerkers telt, wil zich meer gaan richten op de regio Utrecht.
De totale portefeuille van Jacobus Recourt groeit door de overname naar zo’n e 6 mln; de provisie-omzet zal volgens directeur Edwin Thomas dit jaar uitkomen op circa e 800.000. “We zijn zowel in Schade als in Leven actief, maar het merendeel van de portefeuille bestaat uit schadeverzekeringen.”
Het assurantiebedrijf, dat het volmachtbedrijf JRA Assuradeuren herbergt met volmachten van Aegon en Nieuwe Hollandse Lloyd, is een relatief klein onderdeel van de Jacobus Recourt-holding die vooral actief is in vastgoedmanagement en bedrijfs- en woningmakelaardij. “Het assurantiebedrijf is goed voor minder dan 8% van de totale omzet”, zegt Thomas. “Dat moet richting de 15%. We zijn dus wel in de markt om te groeien door overnames, maar op dit moment hebben we geen concrete plannen.”

Reageer op dit artikel