nieuws

Hamburg-Mannheimer in problemen door fiscus

Archief

Hamburg Mannheimer Consulting heeft veel extra werk moeten verrichten voor ongeveer 2.500 particulieren, doordat de Belastingdienst de online belastingaangiften van haar klanten niet geopend kreeg. De aangiften waren ingevuld aan de hand van een cd-rom van Kluwer.

Hamburg-Mannheimer biedt jaarlijks zijn klanten de mogelijkheid hun belastingaangiften te laten invullen. Dit jaar hebben in totaal 2.500 particuliere klanten van die mogelijkheid gebruik gemaakt. “Vijftienhonderd klanten hebben van ons deze belasting-cd-rom toegestuurd gekregen. De andere duizend particulieren hebben hun tussenpersoon de aangifte laten verzorgen, eveneens met deze cd-rom”, meldt Hamburg-Mannheimer.
Bij de belastingdienst bleek echter dat de online aangeleverde bestanden niet gelezen konden worden. “De problemen met de cd-rom zijn verrassend. Kluwer heeft zijn programma vooraf grondig laten testen door de Belastingdienst. Desondanks kan de fiscus de ingestuurde aangiftes niet lezen”, meldt Hamburg-Mannheimer.
“Wij hebben dus erg veel werk gehad om alle aangiftes opnieuw te verwerken. Wij hebben richting de uitgever van de cd-rom actie moeten ondernemen om een vernieuwde versie te kunnen downloaden (www.kluwer.nl/aangifte). Die mogelijkheid hebben ze niet zelf aan ons doorgegeven. Voor elke aangifte hebben we ongeveer een half uur extra werk gehad door deze toestand. Dus reken maar uit.” aldus directeur Ryckaert.

Reageer op dit artikel