nieuws

Haagse minima krijgen keuze uit tien aanvullende polissen

Archief

De gemeente Den Haag gaat haar minima de keus bieden uit aanvullende ziekenfondsverzekeringen van tien verzekeraars. Er is nu een contract met Azivo.

“Ook minima moeten kunnen profiteren van de concurrentie tussen verschillende zorgverzekeraars en het pakket kunnen kiezen dat het beste bij hen past”, vindt de gemeente Den Haag. Daarom krijgen de minima voor de aanvullende ziekenfondsverzekering de keus uit vijf polissen van landelijke verzekeraars en vijf polissen van regionale verzekeraars. De gemeente onderhandelt nog en kan daarom nog niet zeggen wie die tien verzekeraars zijn. Eén van de tien zal Azivo zijn, de verzekeraar van het lopende contract. De nieuwe regeling geldt per 1 januari. Verzekerden krijgen tot 1 maart de tijd om te kiezen.
Réne Offers, adjunct-directeur van Azivo, zegt dat de gemeente het plan bekend gemaakt terwijl Azivo van niets wist. “We waren nog in onderhandeling over de nieuwe voorwaarden.” Het Azivo-contract loopt sinds april 2000 en verving destijds een contract met Nuts. De minima betalen nu ( 13,10 per maand, hetgeen laag is ten opzichte van de dekking doordat verzekeraar en gemeente bijdragen in de kosten. In Den Haag komen circa 25.000 mensen in aanmerking voor het aanbod.

Reageer op dit artikel