nieuws

Haags kwartet schenkt ‘dubbele’ borrel

Archief

Haags kwartet schenkt ‘dubbele’ borrel

Adrie le Noble, directeur van Philipse Assuranties in Den Haag, proostte op 8 januari op het nieuwe jaar met Henk Otten, vennoot van de Haagse assuradeur Remo & Rood.
Waar kennen jullie elkaar van?
We zijn beiden lid van de NVA-regio Den Haag, waarvan ik jarenlang bestuurslid ben geweest. Ik leerde hem kennen in 1993. Ik was toen penningmeester en ging in die hoedanigheid Henk feliciteren met zijn nieuwe pand. Later werd ook hij bestuurslid. Hij is dat nog steeds.
Een nieuwjaarsreceptie dus van een NVA-afdeling?
Nee! Het was een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Haagse Assurantieclub HAC, het Haags Verzekeringscentrum, en de regionale afdelingen van NVA en NBVA.
Dat mag in de krant!
Inderdaad! Het is een landelijke nouveauté. Ik heb het samen met Henk georganiseerd.
Hoe kwam je er op?
De belangstelling voor bijeenkomsten van de assurantieclubs neemt af. Het ligt derhalve voor de hand om in de regio bepaalde zaken gezamenlijk te organiseren. Ik ben niet alleen jarenlang bestuurslid van de NVA-afdeling geweest, ik ben ook HAC-voorzitter en HVC-lid. Dat ik met het idee kwam, was dus niet vreemd. In 2001 heb ik het al eens voorgesteld, maar het plan is toen verzand.
Dus vier recepties gebundeld?
Nee! Alleen het HVC hield altijd een nieuwjaarsreceptie. Vorig jaar kwamen daar overigens veertig mensen op af. De NVA-afdeling heeft wel eens, om het HVC niet voor de voeten te lopen, een oudejaarsreceptie gehouden, maar daar kwam nauwelijks iemand. De verkeerde tijd kennelijk.
Nog enige tegenstand geweest?
Aanvankelijk had de NBVA bezwaren. Ik weet niet precies waarom, maar het heeft vast te maken gehad met verwachtingen omtrent wel of geen fusie met de NVA.
Was het een succes?
Absoluut. Er kwamen ruim 150 mensen. Bij zo’n bundeling is er enerzijds veel ‘dubbeling’, ik bedoel dat er mensen komen die lid zijn van meer dan één ‘club’. Anderzijds is het – doordat bij HAC en HVC veel maatschappijmensen zitten – levendiger. Volgend jaar doen we het beslist weer.
Adrie le Noble (links) drinkt met Henk Otten op het nieuwe jaar.

Reageer op dit artikel