nieuws

Grote verzekeraars laten het afweten op Verzekeringsbeurs

Archief

De Verzekeringsbeurs, het internetinitiatief van Peter Wesche dat vorig jaar juni van start ging, komt nog niet echt van de grond. Vooral de grotere verzekeraars zijn niet bereid mee te werken aan de digitale verzekeringsbeurs. Wesche zet nu in op een herstart.

Op De Verzekeringsbeurs (www.verzekeringsbeurs.nl) worden bedrijfsmatige risico’s aangeboden aan risicodragers. Het betreft risico’s op het gebied van opstal, bedrijfsschade, aansprakelijkheid, voertuigen, transport en montage/CAR. Daarnaast is vorig jaar ook gestart met het aanbieden van diensten rond direct ingaande lijfrenten en pensioenverzekeringen.
Maar volgens initiatiefnemer Peter Wesche staan de activiteiten rond de beurs inmiddels op een laag pitje. Hij wijt dit vooral aan het feit dat de grote verzekeraars niet te interesseren zijn voor het initiatief. “De grote verzekeraars zijn moeilijk te bereiken. Het is erg lastig om met de juiste mensen in gesprek te raken. En het was ook net de tijd dat iedereen met eigen internetinitiatieven kwam, zoals Nationale-Nederlanden met Wellowell. Mede om die reden was er geen aandacht voor dit initiatief. De grote verzekeraars investeren wel heel veel geld in eigen projecten, maar nu ze voor weinig geld iets kunnen doen voor hun tussenpersonen, doen ze het niet.” Eind vorig jaar hadden zich wel ruim zestig tussenpersonen aangemeld voor de Verzekeringsbeurs.
Herstart
Wesche en consorten zitten niet bij de pakken neer, ondanks dat het al heel veel tijd en energie heeft gekost. “Het is allemaal liefdewerk oud papier, maar wij gaan wederom proberen om ook de grote verzekeraars erbij te krijgen waardoor de werking van de Verzekeringsbeurs in optima forma zijn nut kan bewijzen. Wanneer echter blijkt dat de houding van de grootste verzekeraars een non-coöperatieve blijft, dan zullen wij de behoefte van de markt volgen. De Verzekeringsbeurs zal dan automatisch evolueren tot een beurs waarop de middelgrote verzekeraars het intermediair een (concurrerende) second-opinion kunnen bieden”, aldus Wesche. Hij voegt er meteen aan toe dat een marktbrede deelname van verzekeraars het ultieme streven blijft.

Reageer op dit artikel