nieuws

Grote aanwas NVA

Archief

Intermediairorganisatie NVA heeft het ledenaantal in de eerste helft van dit jaar zien toenemen.

“Er zit een geweldig opgaande lijn in het ledenaantal”, zo drukt voorzitter Dick de Bruin zijn enthousiasme uit. Een echte verklaring heeft hij niet voor de stijging. “Misschien presenteren we onszelf beter. Het kan het effect zijn van de komende Wet Financiële Dienstverlening. In elk geval vind ik dat iedere intermediair die zijn vak serieus neemt, bij een branchevereniging moet zijn aangesloten.”
De stijging is opvallend, omdat het ledental de laatste jaren juist fors was gedaald, van 1.025 in 1999 naar 641 begin dit jaar. Die 641 leden waren overigens goed voor 991 vestigingen. Exacte getallen over het actuele ledental geeft de NVA overigens niet.
De NBVA zegt de trend van collega-organisatie NVA te herkennen. “Het aantal opzeggingen is bijna nul”, zegt Paul Oostdam. “Verder blijft de aanwas op hetzelfde niveau als andere jaren, dus netto zal de groei dit jaar groter zijn.” De NBVA had begin dit jaar 888 leden in de boeken staan. In 2002 vielen 83 kantoren af door opzeggingen en royementen en melden 120 kantoren zich in Tiel aan.

Reageer op dit artikel