nieuws

Groot pensioencontract voor Avéro via Achmea-dochter I&I

Archief

Avéro Achmea heeft de pensioenregeling van het bijna 2.000 Nederlandse werknemers tellende Brunel binnengehaald. Achmea-dochter I&I Adviesgroep fungeert als pensioenadviseur voor Brunel.

De connectie tussen Avéro en Brunel is logisch, aangezien anderhalf jaar geleden Avéro-directielid Jan Arie van Barneveld overstapte naar Brunel. Van Barnveld werd directievoorzitter bij de dienstverlener in consultancy en detachering en heeft de afgelopen periode gewerkt aan verdere flexibilisering van de arbeidsvoorwaarden voor zijn personeel. Onderdeel van de ‘Brunel Top Benefits’ is de pensioenregeling.
Voor de advisering heeft Brunel intermediairbedrijf I&I Adviesgroep ingeschakeld, een 100%-dochter van Achmea met vestigingen in Amersfoort, Den Haag, Zoetermeer en Zwolle. Volgens directeur Jeroen Ekkel heeft I&I “de aanbiedingen in de pensioenmarkt geanalyseerd op basis van de pensioenwensen van Brunel en de bijna tweeduizend medewerkers”. Niet verrassend is dat I&I is uitgekomen op de universal-lifepensioenregeling van Avéro, ook een 100%-dochter van Achmea.
Brunel-topman Van Barneveld benadrukt nog dat “de tariefstelling en administratieve performance van Avéro uitstekend is”. Brunel betaalt een werkgeversbijdrage van 100%, terwijl Avéro geen wachttijd voor deelname aan de pensioenregeling hanteert. Adviseurs van I&I zullen de Brunel-werknemers individueel begeleiden bij het maken van keuzes binnen de pensioenregeling.
Het pensioencontract met Brunel loopt vijf jaar. Het exacte premievolume dat met de overeenkomst te maken heeft, noemt Achmea niet. Het concern houdt het op “enkele miljoenen guldens per jaar”.
Gert van Arkel (Achmea) , Jan Arie van Barneveld (Brunel) en Jeroen Ekkel (I&I Adviesgroep) zijn content met het pensioencontract van Avéro met Brunel.

Reageer op dit artikel