nieuws

Groenemeijer (ex-Winterthur) nieuwe voorzitter van NBVA

Archief

Rob Groenemeijer (56) wordt per 1 mei de nieuwe voorzitter van de NBVA. Hij volgt de naar SRK Rechtsbijstand vertrokken Alexander van Voorst Vader op.

Na zijn rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit werkte Groenemeijer tussen 1976 en september vorig jaar onafgebroken voor Winterthur. Daar kwam hij in 1988 in de directie. Vanaf 1998 was hij algemeen directeur van de verzelfstandigde maatschappij XL Winterthur International Insurance. “Ik mag onbescheiden stellen dat ik in industriële verzekeringen de top wel heb bereikt. Het was, na de overname door XL, een mooi moment om afscheid te nemen”, zo verklaart hij zijn vertrek bij Winterthur een half jaar geleden.
Het voorzitterschap van de NBVA kwalificeert Groenemeijer, die op dit moment nog actief is als zelfstandig adviseur, als “buitengewoon interessant”. Hij vindt het verrassende verzoek “een mooie kans om in dit stadium van mijn carrière mijn kennis en ervaring te mogen inzetten voor zo’n mooie club als de NBVA”. Een fusie met de NVA is niet één van zijn eerste opdrachten. “Die discussie loopt al zo lang, dat ik wel moet aannemen dat er voldoende verschillen bestaan tussen beide bloedgroepen.”
De nieuwe NBVA-voorman heeft in zijn Winterthur-tijd diverse nevenfuncties vervult. Zo was Groenemeijer tien jaar lang bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) en zat hij in het bestuur van de Algemene Aansprakelijkheid Vereniging (AAV) en later in de gelijknamige commissie van het Verbond van Verzekeraars.
Rob Groenemeijer.

Reageer op dit artikel