nieuws

Groene Land/PWZ sluit zes winkels

Archief

Achmea-zorgverzekeraar Groene Land/PWZ gaat zes van de twintig winkels sluiten. De bezoekersaantallen daalden onder meer door het gebruik van e-mail.

Het gaat bij de sluiting om vijf Groene-Landwinkels in Coevorden, Hengelo, Nunspeet, Raalte en Steenwijk en om de PWZ-winkel in Wormerveer. “Het zijn winkels met lage bezoekersaantallen”, zegt commercieel directeur Arné van den Boom. “In sommige winkels kwamen jaarlijks slechts zesduizend klanten. We hebben de lat bij 15.000 gelegd”. Volgens Van den Boom daalden de bezoekersaantallen de laatste tijd als gevolg van “onze succesvolle website, door de mogelijkheid per e-mail vragen te stellen, en doordat ons callcenter zeer actief is”.
De sluiting van de winkels treft 28 medewerkers. “Tien van hen kunnen elders in het concern aan de slag.”
Na sluiting van de winkels heeft Groene Land/PWZ, dus nog veertien winkels over. Verder is er een balie in het kantoor in Zwolle en zijn er twee mobiele kantoren. Achmea-verzekeraar Zilveren Kruis heeft een paar jaar geleden het aantal winkels al teruggebracht. Deze verzekeraar heeft nu twee winkels in Haarlem en twee winkels in Rotterdam plus twee mobiele kantoren.

Reageer op dit artikel