nieuws

Groene Land: ‘Icare niet goedkoper’.

Archief

De ongeveer 400 verzekerden van zorgverzekeraar Groene Land Achmea die zijn overgestapt op een polis van Icare, hebben een brief gekregen met de vraag om terug te komen.

Groene Land Achmea heeft de opgestapte verzekerden meegedeeld dat zij niet goedkoper en beter uit zijn met een ziekenfondsverzekering van Icare. Zij kunnen met terugwerkende kracht hun opzegging ongedaan maken. Icare Verzekeringen had in een brief de leden van de thuiszorginstantie Icare meegedeeld dat hun voordeel “kan oplopen tot een paar honderd euro per jaar”. Icare Verzekeringen is tussenpersoon voor polissen (particulier en ziekenfonds) die worden ingekocht bij Anderzorg (zie het artikel ‘Thuiszorg distributiekanaal voor Anderzorg’ op pag 21.) en is dus niet zoals de kranten schrijven een nieuw ziekenfonds. Sommige kranten interpreteren de brief van Groene Land als “oorlog” tussen een oud en een nieuw ziekenfonds.

Reageer op dit artikel