nieuws

Groene Land en Zilveren Kruis beperken zich tot Zorg en Reis

Archief

Groene Land Achmea en Zilveren Kruis Achmea leggen zich sinds kort louter toe op de verkoop van zorg- en reisverzekeringen. Hun schade- en levenactiviteiten zijn overgedragen aan zusterorganisatie Centraal Beheer Achmea.

De reorganisatie van verzekeringsactiviteiten binnen de groep Achmea past geheel in het streven naar grotere efficiency en specialisatie naar business-gebieden, zegt commercieel directeur Arne van der Boom van Groene Land Achmea. Zijn werkmaatschappij heeft begin dit jaar de schadeportefeuille (circa 120.000 posten) overgedragen aan de Apeldoornse direct-writer. Van Zilveren Kruis Achmea kwamen daar nog eens 150.000 schadeverzekeringen en 120.000 levenpolissen bij. “Tevens heeft Centraal Beheer de regie gekregen over de vestigingen in Groningen en Noordwijk, waar zestig respectievelijk negentig medewerkers actief zijn”, licht commercieel directeur Arne van der Boom toe.
Samengaan
Voor een mogelijk samengaan van Zilveren Kruis en Groene land bestaan volgens Van den Boom geen concrete plannen. Toch is een fusie “niet volledig uit te sluiten”. Van den Boom: “Beide werkmaatschappijen oefenen dezelfde activiteiten uit, maar wel voor verschillende doelgroepen. Het integreren van activiteiten en bedrijven is evenwel een voortgaand proces. Ook dit is een forse stap in die richting.”
Met betrekking tot de verkoop van reisverzekeringen zegt Van der Boom dat er momenteel nadrukkelijk wordt gekeken naar het opzetten van één competence center voor het gehele concern.

Reageer op dit artikel