nieuws

Groene en zwarte vingers

Archief

Theo van Dijk, hoofd Risksupport van Interpolis, ging met veertig mensen van zijn afdeling de sterk verwilderde tuin opknappen van een psychiatrische instelling in Driebergen.

Hoe dat zo?
Ons budget voor het afdelingsuitje besteedden we altijd aan een etentje. We zijn met zestig mensen en dat is voor een etentje eigenlijk te veel. Daarom besloten we dit jaar, dat de vier regioteams een keer spontaan na een vergadering zouden gaan eten en dat wij met z’n allen iets sociaals zouden ondernemen.
Die inrichting?
De inrichting is gevestigd in de voormalige kloosters St. Joseph en Tepe. Hun tuinen liggen aan elkaar. Het viel overigens nog niet mee een object te vinden. Als je met zo’n grote groep komt vergt dat regie van bovenaf en daar voelt niet elke instelling voor.
Hoe groot is die tuin?
Ongeveer achtduizend m2. De helft bestaat uit bomen. Daar hoefden we niets aan te doen. Aan de tuin was al zo’n tien jaar niets meer gedaan. Het groen stond ruim een meter hoog. Onder leiding van hoveniers die de tuinaanleg gaan verzorgen, hebben we dat allemaal weggehaald. Alles wat dunner was dan tien centimeter moest weg. Voor alles wat dikker is, is namelijk een kapvergunning nodig. De hoveniers zorgden ook voor ons gereedschap. We hebben ook een aantal schuurtjes gesloopt. Op één na, die hebben we opgeknapt.
Wat vonden de bewoners er van?
Er wonen nu twaalf volwassenen. Zij maken binnenkort plaats voor kinderen. Twee bewoners hebben ons geholpen. Met koffie halen en zo. Ze kregen een team-T-shirt aan en vonden het fantastisch bij het team te horen.
Was het leuk?
Nou! Volgend jaar gaan we weer zoiets doen. Het is weer eens iets anders om in werkkleren bij elkaar te zijn. Interessant is, dat je ziet dat op zo’n dag de technische mensen de regie op zich nemen. Er ontstaat dan dus een andere vorm van leiderschap.

Reageer op dit artikel