nieuws

Gratis beleggingproef bij Spaarbeleg (Aegon)

Archief

Spaarbeleg wil beleggingsgevoelige consumenten uit hun schulp halen. De Aegon-dochter biedt hen daarom een gratis proef aan met het MeesterPlan (beleggen in hedgefunds), waarvan de consument minimaal e 10 wijzer wordt.

Met genoemd bedrag wordt gedurende drie maanden het fonds van het echte MeesterPlan gevolgd. Vervolgens ontvangt de deelnemer een uitkeringsbericht en het bedrag van e 10, plus de eventuele koersstijging. Over de kenmerken van het beleggen in hedgefunds wordt in dit stadium weinig uitgelegd in de documentatie bij dit ‘Mini MeesterPlan’. Bij hedgefunds wordt het geld op een andere manier belegd dan bij traditionele fondsen en “hierdoor is het resultaat van het MeesterPlan minder afhankelijk van de grillen van de beursindex”.
Wie vervolgens aan het echte Meesterplan wil deelnemen, dient een minimale inleg van e 1.000 op tafel te leggen. Deze inleg is gegarandeerd. De looptijd is zeven jaar. Er is bij deze proef geen sprake van een negatieve optie of iets dergelijks. Want, zo stelt Spaarbeleg: “Mocht u na de actie willen deelnemen aan MeesterPlan, dient u eerst een inschrijfformulier en een vragenlijst in te vullen. Hieruit kan blijken dat Meesterplan niet bij uw beleggingsprofiel past”.
Proefmonster
Aegon vergelijkt het Mini MeesterPlan met een proefmonster shampoo “of zo’n piepklein flesje met een lekker geurtje. Maar een beleggingsproduct heeft u tot nu toe nog nooit even kunnen uitproberen. En eigenlijk is dat best een beetje vreemd. Want het gaat toch vaak om een behoorlijk bedrag. Dus is het wel zo prettig als je van tevoren al weet hoe het werkt. Dat vinden wij tenminste.”
Nieuwsgierige potentiële beleggers en ‘profiteurs’ kunnen zich tot 15 juni aanmelden voor het Mini MeesterPlan. Vanzelfsprekend geldt dat er per persoon maar één Mini MeesterPlan kan worden gesloten en deelnemers moeten ouder dan 18 jaar zijn. Direct na aanmelding wordt een RenteRekening van Spaarbeleg geopend (“dat is een gewone spaarrekening zonder beperkingen”).
Twee weken na 15 augustus wordt de e 10 plus de eventueel behaalde koerswinst van het Absolute Return Euro Fund over de periode van 15 mei tot en met 15 augustus 2003 op de RenteRekening van de deelnemer gestort.
Spaarcampagne
Tegelijkertijd startte Spaarbeleg afgelopen maand ook een campagne voor spaarders. Wie iedere maand minimaal e 50 stort, ontvangt een rente van 4,7%. Het opnemen van geld is kosteloos en heeft geen invloed op de rente. “Indien u in een maand minder dan e 50 stort, dan ontvangt u de maand erop een lagere rente over uw spaargeld”, stelt Spaarbeleg in de frequent geplaatste dagbladadvertentie.
Hoeveel lager de rente dan is, staat er niet bij. Desgevraagd blijkt dat minder dan de helft van 4,7%, namelijk 2%. Dit verklaart wellicht het proletarische gedrag van de jongeman in de betreffende televisiespot van Spaarbeleg, die er alles aan doet om vooral zijn spaargeld intact te houden.

Reageer op dit artikel